Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků – Adéla Kocourková
Adéla Kocourková
Bakalářská práce
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Sensory quality of goat's milk and fermented dairy products
Anotace:
Bakalářská práce na téma „Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků“ se zabývala především hodnocením senzorických vlastností kozích mléčných produktů, a to zejména kozích jogurtů, ale také složením kozího mléka a jeho rozdílnostmi oproti mléku kravskému. Kozí mléko se vyznačuje několika rozdílnostmi od mléka kravského. Jednou z významných pozitivních vlastností je lepší stravitelnost …víceAbstract:
The bachelor thesis on "Sensory quality of goat's milk and fermented dairy products" dealt mainly with the evaluation of sensory properties of goat milk products, especially goat's yoghurt, but also with the composition of goat's milk and its differences compared to cow's milk. Goat's milk is characterised by several differences from cow's milk. One important positive characteristic is better digestibility …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOCOURKOVÁ, Adéla. \textit{Senzorická kvalita kozího mléka a~fermentovaných mléčných výrobků}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/vhi9b4/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová
Název
Vložil
Vloženo
Práva