Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa – Bc. Andrea Hercová
Bc. Andrea Hercová
Master's thesis
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Influence of the type of meat and used brine on the sensory quality of dried meat
Abstract:
Diplomová práce „Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa“ je zaměřena na zjištění, zda druh masa a různé druhy láků mají vliv na senzorickou jakost sušeného masa. Vzorky se připravovaly ze čtyř různých druhů mas s použitím čtyř druhů láků. Pro experiment se použilo hovězí, vepřové, kachní a pštrosí maso, které bylo naloženo do láků o složení (sůl, cukr, sójová omáčka; směs …moreAbstract:
The diploma thesis "Influence of the type of meat and used brine on the sensory quality of dried meat" is focused on finding out whether the type of meat as well as different types of brine have any effect on the sensory quality of dried meat. There were four samples of different types of meat and pickles used for the experiment four types of pickles. Beef, pork, duck and ostrich meat were pickled …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Reader: Jaroslav Palásek, MVDr.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HERCOVÁ, Andrea. \textit{Vliv druhu masa a~použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/w1pan0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová