Bc. Andrea Hercová

Master's thesis

Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa

Influence of the type of meat and used brine on the sensory quality of dried meat
Abstract:
Diplomová práce „Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa“ je zaměřena na zjištění, zda druh masa a různé druhy láků mají vliv na senzorickou jakost sušeného masa. Vzorky se připravovaly ze čtyř různých druhů mas s použitím čtyř druhů láků. Pro experiment se použilo hovězí, vepřové, kachní a pštrosí maso, které bylo naloženo do láků o složení (sůl, cukr, sójová omáčka; směs …more
Abstract:
The diploma thesis "Influence of the type of meat and used brine on the sensory quality of dried meat" is focused on finding out whether the type of meat as well as different types of brine have any effect on the sensory quality of dried meat. There were four samples of different types of meat and pickles used for the experiment four types of pickles. Beef, pork, duck and ostrich meat were pickled …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 5. 2022
  • Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Reader: Jaroslav Palásek, MVDr.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta