Bc. Andrea Hercová

Diplomová práce

Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa

Influence of the type of meat and used brine on the sensory quality of dried meat
Anotace:
Diplomová práce „Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa“ je zaměřena na zjištění, zda druh masa a různé druhy láků mají vliv na senzorickou jakost sušeného masa. Vzorky se připravovaly ze čtyř různých druhů mas s použitím čtyř druhů láků. Pro experiment se použilo hovězí, vepřové, kachní a pštrosí maso, které bylo naloženo do láků o složení (sůl, cukr, sójová omáčka; směs …více
Abstract:
The diploma thesis "Influence of the type of meat and used brine on the sensory quality of dried meat" is focused on finding out whether the type of meat as well as different types of brine have any effect on the sensory quality of dried meat. There were four samples of different types of meat and pickles used for the experiment four types of pickles. Beef, pork, duck and ostrich meat were pickled …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Jaroslav Palásek, MVDr.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin