Bc. Zuzana Hladíková
Bachelor's thesis
AGEs - rizikové látky v potravinách
AGEs - hazardous substances in foods
Abstract:
Bakalářská práce pojednává o produktech pozdní glykace aminocukrů, což zahrnuje definici AGEs, jejich vznik, metabolismus, účinky na zdraví a možnosti jejich inhibice. Součástí práce je i praktická část, ve které byla zjišťována informovanost cílové populace na téma AGEs a zda je příjem AGEs z vybraných endogenních zdrojů pro tuto populaci mužů a žen významný.Abstract:
The bachelor thesis discusses about advanced glycation end products of aminosugars, which includes the definition of AGEs, their formation, metabolism, health effects and possibilities of their inhibition. This work also contains a practical part in which is determinated awareness of target population on topic of AGEs and whether the intake of AGEs from selected endogenous resources for this population …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2013
Identifier:
https://is.muni.cz/th/nvnft/
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2013
- Supervisor: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
- Reader: prof. MUDr. Drahoslava Hrubá, CSc.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Produkty Maillardovy reakce pražených sladů a jejich interakce s chmelovými prenylflavonoidy
Andrii Vasylytchuk -
Lze využít produkty Maillardovy reakce jako indikátory tepelného ošetření biologických materiálů?
Polina Cherepanova -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Studium průběhu Maillardovy reakce
Eva Štěpanovská -
Maillardova reakce
Žaneta MARXOVÁ -
Studium průběhu Maillardovy reakce
Eva Štěpanovská -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová