AGEs - rizikové látky v potravinách – Bc. Zuzana Hladíková
Bc. Zuzana Hladíková
Bakalářská práce
AGEs - rizikové látky v potravinách
AGEs - hazardous substances in foods
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o produktech pozdní glykace aminocukrů, což zahrnuje definici AGEs, jejich vznik, metabolismus, účinky na zdraví a možnosti jejich inhibice. Součástí práce je i praktická část, ve které byla zjišťována informovanost cílové populace na téma AGEs a zda je příjem AGEs z vybraných endogenních zdrojů pro tuto populaci mužů a žen významný.Abstract:
The bachelor thesis discusses about advanced glycation end products of aminosugars, which includes the definition of AGEs, their formation, metabolism, health effects and possibilities of their inhibition. This work also contains a practical part in which is determinated awareness of target population on topic of AGEs and whether the intake of AGEs from selected endogenous resources for this population …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/nvnft/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2013
- Vedoucí: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
- Oponent: prof. MUDr. Drahoslava Hrubá, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Produkty Maillardovy reakce pražených sladů a jejich interakce s chmelovými prenylflavonoidy
Andrii Vasylytchuk -
Lze využít produkty Maillardovy reakce jako indikátory tepelného ošetření biologických materiálů?
Polina Cherepanova -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Studium průběhu Maillardovy reakce
Eva Štěpanovská -
Maillardova reakce
Žaneta MARXOVÁ -
Studium průběhu Maillardovy reakce
Eva Štěpanovská -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová