Bc. Zuzana Hladíková

Bakalářská práce

AGEs - rizikové látky v potravinách

AGEs - hazardous substances in foods
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o produktech pozdní glykace aminocukrů, což zahrnuje definici AGEs, jejich vznik, metabolismus, účinky na zdraví a možnosti jejich inhibice. Součástí práce je i praktická část, ve které byla zjišťována informovanost cílové populace na téma AGEs a zda je příjem AGEs z vybraných endogenních zdrojů pro tuto populaci mužů a žen významný.
Abstract:
The bachelor thesis discusses about advanced glycation end products of aminosugars, which includes the definition of AGEs, their formation, metabolism, health effects and possibilities of their inhibition. This work also contains a practical part in which is determinated awareness of target population on topic of AGEs and whether the intake of AGEs from selected endogenous resources for this population …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2013
  • Vedoucí: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
  • Oponent: prof. MUDr. Drahoslava Hrubá, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut