Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci – Marika Aronová
Marika Aronová
Bachelor's thesis
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci
The effect of microwave treatment on disinfestation of insects in nuts and dried fruit
Abstract:
Při obchodu a skladování ořechů a sušeného ovoce je nevyhnutelné setkání s hmyzími škůdci, pro které využíváme různé dezinsekční prostředky. Metody jsou různé a jednou z nich je použití tepla, v tomto případě je zdrojem tepla mikrovlnná energie. Mikrovlny jsou složkou elektromagnetického záření, mají frekvenční rozptyl 300 MHz - 300 GHz a jejich zdrojem je magnetron. Výhodou použití mikrovln je rychlost …moreAbstract:
During trading and storing nuts and dried fruit coming into contact with insect pests is inevitable therefore we use various disinfectants. There is a diverse scale of methods. Heat application is one them, in this case the source of heat is a microwave oven. Microwaves are part of electromagnetic radiation with frequency range 300 MHz - 300 GHz and magnetron source. The main advantage of microwaves …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ARONOVÁ, Marika. \textit{Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/wfkwpj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Využití mikrovlnné pyrolýzy při zpracování odpadní biomasy
Kristýna Plánková -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Sušené ovoce – rizika z pohledu nutričního terapeuta
Anna Kadlecová -
Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce
Barbora Richtrmocová -
Sušené ovoce a jeho bezpečnost
Dominika Pastorková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Mikrobiologická kontrola sušeného ovoce
Marie Smolíková -
Extrakce cukrů ze sušeného ovoce do cukrovinkářských roztoků
Šimon Malý
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights