Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci – Marika Aronová
Marika Aronová
Bakalářská práce
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci
The effect of microwave treatment on disinfestation of insects in nuts and dried fruit
Anotace:
Při obchodu a skladování ořechů a sušeného ovoce je nevyhnutelné setkání s hmyzími škůdci, pro které využíváme různé dezinsekční prostředky. Metody jsou různé a jednou z nich je použití tepla, v tomto případě je zdrojem tepla mikrovlnná energie. Mikrovlny jsou složkou elektromagnetického záření, mají frekvenční rozptyl 300 MHz - 300 GHz a jejich zdrojem je magnetron. Výhodou použití mikrovln je rychlost …víceAbstract:
During trading and storing nuts and dried fruit coming into contact with insect pests is inevitable therefore we use various disinfectants. There is a diverse scale of methods. Heat application is one them, in this case the source of heat is a microwave oven. Microwaves are part of electromagnetic radiation with frequency range 300 MHz - 300 GHz and magnetron source. The main advantage of microwaves …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ARONOVÁ, Marika. \textit{Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/wfkwpj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Využití mikrovlnné pyrolýzy při zpracování odpadní biomasy
Kristýna Plánková -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Sušené ovoce – rizika z pohledu nutričního terapeuta
Anna Kadlecová -
Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce
Barbora Richtrmocová -
Sušené ovoce a jeho bezpečnost
Dominika Pastorková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Mikrobiologická kontrola sušeného ovoce
Marie Smolíková -
Extrakce cukrů ze sušeného ovoce do cukrovinkářských roztoků
Šimon Malý
Název
Vložil
Vloženo
Práva