Aneta Náplavová

Bakalářská práce

Mikrobiologické aspekty výroby farmářských fermentovaných mléčných výrobků

Microbiological aspects in the production of farmed fermented dairy products
Anotace:
Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na mikrobiologické aspekty při výrobě farmářských fermentovaných mléčných výrobků. V práci jsou charakterizovány fermentované mléčné výrobky, jejich rozdělení, technologické procesy a s nimi související mikroorganismy, které se uplatňují při jejich výrobě. V následující kapitole je definována problematika čistých mlékařských kultur. Dále jsou popsány patogenní …více
Abstract:
Theoretical part of the bachelor thesis is focused on microbiological aspects in the production of farmed fermented dairy products. In thesis are characterized fermented dairy products, their distribution, technological processes and associated microorganisms the used in their production. In the next chapter is defined the issue of pure dairy cultures. Further more pathogenic microorganisms and microorganisms …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta