Bc. Lucie Kostihová

Diplomová práce

Jakost vína ovlivněná sířením

Quality of wine affected by sulphurization
Anotace:
Diplomová práce „Jakost vína ovlivněná sířením“ je zaměřena na problematiku týkající se oxidu siřičitého a jeho vlivu na technologickou a senzorickou jakost vína. V teoretické části práce je popsána výroba vína, různé formy oxidu siřičitého ve víně a vazby s jinými složkami vína. Nastíněny jsou také způsoby síření vína, dávkování a také možnosti, jak lze obsah oxidu siřičitého snížit pomocí jiných …více
Abstract:
The diploma thesis “Quality of wine affected by sulphurization” is focused on problems related to sulphur dioxide and its influence on technological and sensory quality of wine. The theoretical part of the thesis briefly describes the production of wine, describes various forms of sulphur dioxide in wine and its bonds with various components of wine. There are also outlined ways of the sulphurizing …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta