Použití kolorimetrie ve vztahu k senzorickému hodnocení pekařských výrobků – Monika Kadlecová
Monika Kadlecová
Bachelor's thesis
Použití kolorimetrie ve vztahu k senzorickému hodnocení pekařských výrobků
The application of colorimetry in relation to the sensory evaluation of bakery products
Abstract:
Tato práce se zabývala možností přidání silic do základního receptu pro přípravu houstiček a jejich následného vlivu na konečný výrobek. Byl sledován vliv na specifický objem pečiva, který se přidáním silice výrazně neměnil. Hodnotila se také barva výrobků, kdy jsme vycházeli z předpokladu, že čím tmavší, tím větší množství akrylamidu. A protože je akrylamid genotoxický, mutagenní, neurotoxický a …moreAbstract:
This work was concerned with the possibility of adding essential oils to the basic recipe for the preparation of rolls and their subsequent effect on the final product. The effect on the specific volume of baked goods was monitored, which did not change significantly with the addition of essential oil. The color of the products was also evaluated, based on the assumption that the darker the product …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 23. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Reader: Kateřina Tomisová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KADLECOVÁ, Monika. \textit{Použití kolorimetrie ve vztahu k~senzorickému hodnocení pekařských výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/wuoynd/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická elicitace jako kvalitativní metoda výzkumu v gastronomii
Vojtěch Černý -
Pekařské výrobky s nutričně výhodným složením tuku
Klára Nohynková -
Strategická analýza okolí podniku Kompek kombinát pekařské a cukrářské výroby, spol. s.r.o.
Martin Musil -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Statistická analýza výsledků výroby a odbytu rodinné pekárny Dymák
Kamil Předota -
Využití kolorimetrie pro hodnocení jakosti pekárenských výrobků
Martin Rychtařík
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights