Jana Tóthová

Bakalářská práce

Proteinové tyčinky s hmyzím proteinem: návrh a ekonomické zhodnocení marketingové strategie.

Protein Bars with Insect Protein: Proposal and Economic Evaluation of Marketing Strategy.
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá entomofagií, tedy využíváním jedlého hmyzu jako potraviny. Literární rešerše popisuje nutriční i ekologické důvody pro konzumaci hmyzu jako alternativy ke konvenčním zdrojům proteinu. V práci jsou za využití 4P analyzovány firmy vyrábějící proteinové tyčinky v Evropě, USA a Kanadě. Bylo využito dotazníkového šetření pro následnou SWOT analýzu. Cílem práce je návrh a …více
Abstract:
This bachelor thesis is about entomophagy, which means using edible insect as source of food. Literature research describes nutritional and ecological benefits of insect consumption as alternative sources of protein compared to conventional protein production. In this thesis companies from Europe, USA and Canada producing protein bars with insect protein are analysed by 4P. Questionnaire survey was …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 6. 2022
  • Vedoucí: prof. Ing. Lubor Lacina, Ph.D.
  • Oponent: Martina Pečová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Provozně ekonomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Provozně ekonomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor / specializace:
Ekonomika a management / Manažersko-ekonomický / Marketing a obchod