Detekce a stanovení složek kančího pachu metodami senzorické analýzy – Lucie Marková
Lucie Marková
Diplomová práce
Detekce a stanovení složek kančího pachu metodami senzorické analýzy
Detection and determination of boar taint components by sensory analytical methods
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo vyzkoumat vliv porážkové hmotnosti zvířete, věku zvířete a obsahu androstenonu a skatolu na konzumentskou přijatelnost, dále vytvořit přehlednou literární rešerši za pomoci dostupné literatury zaměřenou na problematiku přítomnosti kančího pachu ve vepřovém mase. Literární rešerše obsahuje obecný popis dané problematiky, metody, které se k dané problematice vztahují a …víceAbstract:
The aim of this thesis was to investigate the influence of a slaughter weight of an animal, the animal's age and content of androstenone and skatole on the consumer's acceptability, as well as to create a clear literature search with the help of available literature focused on the issue of the presence of boar taint in pork meat. The literature search includes a general description of the issue, related …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Kamila Míková, Ing., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARKOVÁ, Lucie. \textit{Detekce a stanovení složek kančího pachu metodami senzorické analýzy}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/xaldhw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová
Název
Vložil
Vloženo
Práva