Detekce a stanovení složek kančího pachu metodami senzorické analýzy – Lucie Marková
Lucie Marková
Master's thesis
Detekce a stanovení složek kančího pachu metodami senzorické analýzy
Detection and determination of boar taint components by sensory analytical methods
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo vyzkoumat vliv porážkové hmotnosti zvířete, věku zvířete a obsahu androstenonu a skatolu na konzumentskou přijatelnost, dále vytvořit přehlednou literární rešerši za pomoci dostupné literatury zaměřenou na problematiku přítomnosti kančího pachu ve vepřovém mase. Literární rešerše obsahuje obecný popis dané problematiky, metody, které se k dané problematice vztahují a …moreAbstract:
The aim of this thesis was to investigate the influence of a slaughter weight of an animal, the animal's age and content of androstenone and skatole on the consumer's acceptability, as well as to create a clear literature search with the help of available literature focused on the issue of the presence of boar taint in pork meat. The literature search includes a general description of the issue, related …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Kamila Míková, Ing., externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MARKOVÁ, Lucie. \textit{Detekce a stanovení složek kančího pachu metodami senzorické analýzy}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/xaldhw/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights