Barbora Vrzáková

Bakalářská práce

Kulturní, pragmatické a lingvistické rozdíly v českých a španělských stravovacích zvyklostech

Cultural, Pragmatic and Linguistic Differences in Czech and Spanish Eating Customs
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá základními odlišnostmi a rozdíly ve stravovacích zvyklostech ve Španělsku a v České republice. Cílem práce není srovnání španělské a české gastronomie, ale toho, co lidi v každé kulturní oblasti kolem jídla dělají, co říkají a jak se chovají, co si o jídle myslí, kdy k jídlu zasedají, co a jak konzumují o různých svátcích apod. Práce bude sloužit jako cestovatelská příručka …více
Abstract:
This bachelor´s dissertation deals with the basic differences in eating habits in Spain and the Czech Republic. The aim of the work is not a comparison of the Spanish and Czech cuisine, but what people in each cultural area around food do, what they say and how they behave, what they think about food, when they eat and what they eat on different festivals, etc. This thesis will serve as a travel guide …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 6. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 9. 2017
  • Vedoucí: Mgr. Jiří Holub
  • Oponent: Mgr. Dagmar Lanská

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze