Výroba těstovin z netradičních surovin – Bc. Miroslav Tesař
Bc. Miroslav Tesař
Diplomová práce
Výroba těstovin z netradičních surovin
Pasta production from non-traditional raw materials
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo vyrobit těstoviny za použití netradičních surovin, a tozejména barevných odrůd pšenic. V literární rešerši jsou popsány vstupní suroviny provýrobu těstovin s hlubším zaměřením na standardní i netradiční odrůdy pšenices odlišnou barvou obilek. Jsou zde uvedeny příklady barevných variací pšenic, barvivazodpovědná za zbarvení obilek a využití těchto odrůd v těstárenských technologií …víceAbstract:
The aim of the thesis was to produce pasta using unusual raw materials, especiallycolored varieties of wheat. The literary research describes input raw materials for pastaproduction with a deeper focus on both standard and nontraditional varieties of wheatwith different color of wheat. Here are examples of color variations of wheat, colorantsresponsible for colouration of wheat and use of these varieties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová