Simona LIŠKOVÁ

Bakalářská práce

Výskyt bakterií mléčného kvašení ve víně

Occurrence lactic acid bacteria in wine
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá výskytem mikroorganismů ve víně a jejich vlivem na výslednou kvalitu produktu. Práce obsahuje také základní poznatky z hlediska výroby a složení vína. Důraz je však kladen na výskyt mikroorganismů ve víně (bakterie mléčného kvašení, bakterie octového kvašení, kvasinky a plísně), které se jednak uplatňují v technologii výro-by vín, ale které mohou mít negativní vliv na výsledný …více
Abstract:
This work deals with appearance of microorganisms in wine and their influence on resulting product quality. The thesis also contains basic knowledge about production and com-position of wine, however, the accent is especially put on microorganisms attended in wine (lactic acid bacteria, acetic bacteria, yeasts and fungi) which can be applied in wine produ-cing technologies and which can also have negative …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2010
Identifikátor: 14911

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

LIŠKOVÁ, Simona. Výskyt bakterií mléčného kvašení ve víně. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe