Markéta Cirusová
Bakalářská práce
Vitaminy v obilovinách
Vitamins in cereals
Anotace:
Obiloviny jsou bohatým zdrojem vitaminů skupiny B a vitaminu E. Největší množství vitaminů je obsaženo v klíčku a aleuronové vrstvě, ale velké množství vitaminů bývá odstraněno během mlýnského zpracování zrna. Největší obsah vitaminů skupiny B a E má pohanka, ječmen a pšenice. Kukuřice obsahuje největší množství vitaminu E, ale malé množství vitaminů skupiny B. Rýže má naopak velké množství vitaminů …víceAbstract:
Cereals are a rich source of vitamins B complex and vitamin E. The biggest amount of vitamins is found in sprout and aleurone layer, but a large number of vitamins is eliminated during grain processing. The largest amount of vitamins B complex and vitamin E is found in buckwheat, barley and wheat. Corn contains the largest amount of vitamin E, but only a small amount of vitamin B complex. Rice, contrarily …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Oldřich Faměra, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Kapalinová chromatografie v analýze N-monosubstituovaných derivátů piperazinu
Miloš Macinský -
Srovnání laboratorních vyšetřovacích metod vysokoúčinné kapalinové chromatografie a kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií pro stanovení cytostatik při léčbě pacientů s myeloidní leukémií
Naďa Valošková -
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala -
Obiloviny v dietním stravování
Marie Motáčková -
The Impact of EU Agricultural Policies and Taxes on EU Agricultural Trade (cereals sector) and the European Agriculture Sector (cereals)
Mariia Moravska -
Archaeobotanical analyses of the cereals from the Aeneolithic site at Modřice (Czech Republic) on the perspective of the beginnings of cereal domestication in the Near East
Kateřina Mrkvičková -
Nové a staronové obiloviny pro potravinářské využití
Klára Kramosilová -
Genetics of host-pathogen interactions in the cereals-powdery mildew fungus (Blumeria graminis) pathosystem
Eva JANÁKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva