Principy ekologického zemědělství v samozásobitelství na českém venkově – Mgr. Svatava Škantová
Mgr. Svatava Škantová
Diplomová práce
Principy ekologického zemědělství v samozásobitelství na českém venkově
Principles of Ecological Farming in Sulf-Supply in the Czech Countryside
Anotace:
Předmětem diplomové práce je porovnání postupů ekologického zemědělství a samozásobitelství. Aby mohlo být samozásobitelství komparováno s ekologickým zemědělstvím, byly vydefinovány principy ekologického zemědělství, z nichž dva byly následně sledovány v provedeném výzkumu samozásobitelství v obci Strašín na Šumavě: péče o hospodářská zvířata a zachování trvale udržitelného prostředí. V rámci principu …víceAbstract:
The subject of this diploma thesis is comparing organic agriculture and self-supply. To compare the self-supply with the organic agriculture the principals of organic agriculture were defined. Two of them were consequently monitored in a research of self-supply in the village of Strašín in Šumava: first the farm animal welfare and second the preservation of sustainable environment. Within the principal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 12. 2009
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ep091/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 1. 2010
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Ulčák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sociálních studiíMagisterský studijní program / obor:
Humanitní environmentalistika (tříleté) / Humanitní environmentalistika
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská