Subtropické a tropické ovoce a jeho použití v gastronomii – David Semotam
David Semotam
Bakalářská práce
Subtropické a tropické ovoce a jeho použití v gastronomii
Subtropical and Tropical Fruit And Its Use in Gastronomy
Anotace:
Cílem bakalářské práce je seznámit čtenáře s všeobecnou charakteristikou subtropického a tropického ovoce, prezentovat jeho využití v gastronomii a pomocí senzorické analýzy o něm vytvořit všeobecný obraz. V teoretické části práce jsou prezentovány vybrané druhy ovoce, které jsou následně detailněji probrány. U každého z nich je psána základní charakteristika, způsob pěstování, teoretické poznatky …víceAbstract:
The aim of this dissertation is to introduce the reader to the general characteristics of sub-tropical and tropical fruits, to present their use in gastronomy and, using sensory analysis, to create a general image of the respective subtropical and tropical fruits. In the theoretical part of the paper, the chosen types of fruit are discussed and then assessed more in detail. Each type is discussed through …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Semotam, David. Subtropické a tropické ovoce a jeho použití v gastronomii. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Anna Svojanovská -
Využití senzorické analýzy při hodnocení textury potravin
Eva Pacnerová -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu
Veronika Kotrbová -
Senzorická analýza kávy
Miriam Vilášková -
Senzorická analýza ovocného nápoje
Jana Pastrňáková