Terpenické látky ve vínech muškátových odrůd révy vinné – Mgr. Veronika Klesnilová
Mgr. Veronika Klesnilová
Diplomová práce
Terpenické látky ve vínech muškátových odrůd révy vinné
Terpenic compounds in wines of Muscat grape varieties
Anotace:
Tato práce se zabývá studiem obsahu volných a vázaných terpenických látek ve vínech muškátových odrůd původem z České republiky. Aroma vína je jeden z významných ukazatelů pro posouzení kvality vína. Terpeny obsažené ve vínech muškátových odrůd pozitivně přispívají k aroma vína. Do studie byla zahrnuta vína odrůd ‘Muškát moravský‘, ‘Muškát žlutý‘, ‘Muškát Ottonel‘, ‘Irsai Oliver‘, ‘Lena‘, ‘Agni‘, …víceAbstract:
This work deal with the study of the content of free and bound terpenic substances in wines of Muscat varieties originating from the Czech Republic. Wine aroma is one of the important indicators for the assessment of wine quality. Terpenes contained in wines of Muscat varieties contribute positively to the aroma of wine. The wines of the varieties 'Moravian Muscat ', 'Muscat Yellow', 'Muscat Ottonel …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: Radim Mildner, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová