Pěstování pšenice ozimé v ekologickém zemědělství – Barbora Novotná
Barbora Novotná
Bachelor's thesis
Pěstování pšenice ozimé v ekologickém zemědělství
Cultivation of winter wheat in organic farming
Abstract:
Zásadním environmentálním problémem konvenčního zemědělství je zvyšování produkce na úkor půdní úrodnosti, znečištění vod, emisí skleníkových plynů a poklesu biodiverzity. Kořeny ekologického zemědělství sahají do první poloviny dvacátého století, kdy Rudolf Steiner přednesl ideu zemědělství s ohledem na ochranu životního prostředí udržitelným systémem pěstování rostlin a chovu zvířat. I přes zvýšený …moreAbstract:
A major environmental problem in conventional agriculture has been increasing production at the expense of soil fertility, water pollution, greenhouse gas emissions and declining biodiversity. The roots of organic farming go back to the first half of the twentieth century when Rudolf Steiner presented the idea of agriculture concerning environmental protection through a sustainable system of plant …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Josef Soukup, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOVOTNÁ, Barbora. \textit{Pěstování pšenice ozimé v ekologickém zemědělství}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/zlqkuh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Organic Farming / Organic Farming
Theses on a related topic
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights