Bc. Zuzana Fenclová

Diplomová práce

Technologie výroby suchých zmrzlinových směsí

Technology of dry ice-cream mix production
Anotace:
Cílem práce bylo popsat jednotlivé suroviny a výrobní technologií mražených krémů s přihlédnutím na sušené verze surovin i na netradiční ingredience. Zmíněna je historie a současná situace na trhu se zmrzlinami, nechybí ani legislativní podmínky a definice. Experimentální část byla zaměřena na analýzy deseti vzorků mražených krémů, ve kterých byl použit sušený protein živočišného nebo rostlinného …více
Abstract:
The aim of the work was to describe individual raw materials and production technology of frozen creams, taking into account dried versions of raw materials and non-traditional ingredients. The history and current situation on the ice cream market are mentioned, as well as legislative conditions and definitions. The experimental part consists of analyzes of ten samples of frozen creams in which dried …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Hana Zachovalová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin