Technologie výroby suchých zmrzlinových směsí – Bc. Zuzana Fenclová
Bc. Zuzana Fenclová
Diplomová práce
Technologie výroby suchých zmrzlinových směsí
Technology of dry ice-cream mix production
Anotace:
Cílem práce bylo popsat jednotlivé suroviny a výrobní technologií mražených krémů s přihlédnutím na sušené verze surovin i na netradiční ingredience. Zmíněna je historie a současná situace na trhu se zmrzlinami, nechybí ani legislativní podmínky a definice. Experimentální část byla zaměřena na analýzy deseti vzorků mražených krémů, ve kterých byl použit sušený protein živočišného nebo rostlinného …víceAbstract:
The aim of the work was to describe individual raw materials and production technology of frozen creams, taking into account dried versions of raw materials and non-traditional ingredients. The history and current situation on the ice cream market are mentioned, as well as legislative conditions and definitions. The experimental part consists of analyzes of ten samples of frozen creams in which dried …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Hana Zachovalová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza rostlinného produktu
Denisa Leváková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Profil aminokyselin v alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a jejich senzorická přijatelnost u různých skupin konzumentů.
Sabina Špičková -
Alternative Sources of Plant Protein in Tropical and Subtropical Regions.
Linda Vlčková -
Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Nela Vybíhalová -
Mražené smetanové krémy s přidanou hodnotou
Barbora Melicharová -
Vlastnosti směsi pro výrobu mražených krémů
Marcela Tomanová