Bc. Martin Slovák

Diplomová práce

Možnosti uplatnění probiotických kultur při výrobě piva

Possibilities of using probiotic cultures in beer production
Anotace:
V této diplomové práci bylo pojednáno o potenciálu probiotických kultur ve vztahu k lidskému zdraví a jejich výskytu ve fermentovaných potravinách včetně piva a byly popsány limitující faktory pro výrobu probiotického piva. Blíže byly specifikovány ně-které bakterie mléčného kvašení rodu Lactobacillus a Streptococcus a také bakterie rodu Bifidobacterium a kvasinka Saccharomyces boulardii, které byly …více
Abstract:
This diploma thesis deals with potential of probiotic cultures in relation to human health and occurrence of these cultures in fermented foods, including beer, was discussed. Also limiting factors for the production of probiotic beer were described. Some lactic acid bacteria of the genus Lactobacillus and Streptococcus were specified, as well as bacteria of the genus Bifidobacterium and the yeast Saccharomyces …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Josef Gattermayer, Ing., externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta