Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů – Bc. PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová
Bc. PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová
Diplomová práce
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Analytical and sensory evaluation of grape juices
Anotace:
Tato práce v literární části předkládá stručný popis chemického složení bobulí révy vinné a postupů chemické analýzy šťávy připravené z hroznů. Pro účely experimentální části byly připraveny mošty ze čtyř odrůd révy vinné: Muškát žlutý, Ryzlink vlašský, Cabernet Moravia a Dornfelder. Mošty byly připravovány v průběhu dozrávání při cukernatosti hroznů 16, 18 a 20 °NM. Následovala chemická a senzorická …víceAbstract:
This thesis in its literature part presents a brief description of the chemical composition of grape berries and methods of chemical analysis of grape juice. For the purposes of the experimental part were prepared four types of must from different species of grapevine: Yellow Muscat, Riesling, Cabernet Moravia and Dornfelder. While preparing the musts, sugar content of the grapes was 16, 18 and 20 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová