Bc. PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová

Diplomová práce

Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů

Analytical and sensory evaluation of grape juices
Anotace:
Tato práce v literární části předkládá stručný popis chemického složení bobulí révy vinné a postupů chemické analýzy šťávy připravené z hroznů. Pro účely experimentální části byly připraveny mošty ze čtyř odrůd révy vinné: Muškát žlutý, Ryzlink vlašský, Cabernet Moravia a Dornfelder. Mošty byly připravovány v průběhu dozrávání při cukernatosti hroznů 16, 18 a 20 °NM. Následovala chemická a senzorická …více
Abstract:
This thesis in its literature part presents a brief description of the chemical composition of grape berries and methods of chemical analysis of grape juice. For the purposes of the experimental part were prepared four types of must from different species of grapevine: Yellow Muscat, Riesling, Cabernet Moravia and Dornfelder. While preparing the musts, sugar content of the grapes was 16, 18 and 20 …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství