Krystalizace v podchlazeném vodném roztoku sacharózy – Bc. Ina Ragasová
Bc. Ina Ragasová
Diplomová práce
Krystalizace v podchlazeném vodném roztoku sacharózy
The crystallization in undercooled sucrose aqueous solution
Anotace:
Předmětem této diplomové práce bylo studium krystalizace vody v podchlazeném vodném roztoku sacharózy o vhodně zvolené koncentraci 50 hm%. Krystalizace vody v systému voda - sacharóza byla sledována za neizotermních podmínek metodou diferenční skenovací kalorimetrie. Z experimentálních dat byla určena teplota krystalizace vody, teplota skelného přechodu matrice a teplota následného tání ledu ve vzorku …víceAbstract:
The aim of this thesis is the study of water crystallization in undercooled aqueous solution of sucrose with 50 wt% concentration. The ice crystallization in the water sucrose system was observed by differential scanning calorimetry under non isothermal conditions. Temperature of ice crystallization, glass transition temperature of the matrix and ice melting temperature were obtained from experimental …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2012
- Vedoucí: Ing. Jana Shánělová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RAGASOVÁ, Ina. \textit{Krystalizace v podchlazeném vodném roztoku sacharózy} [online].
Pardubice, 2012 [cit. 2021-02-28]. Dostupné z: <https://theses.cz/id/0yyta4/>.
Diplomová práce.
Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická.
Vedoucí práce Ing. Jana Shánělová, Ph.D..
Jak správně citovat práci
Ragasová, Ina. Krystalizace v podchlazeném vodném roztoku sacharózy. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Technická fyzikální chemie
Práce na příbuzné téma
-
Využití diferenční skenovací kalorimetrie v potravinářství
Miloslav Soukup -
Růst krystalů GeS\dindex{2} v taveninách systému Ge-S
Eliška Slavíková -
Růst krystalů v podchlazených taveninách systému Se-Te
Simona Martinková -
Vliv zrnitosti prášků na růst krystalů ve sklovitém As2Se3
Gabriela Svobodová -
Krystalizace vody v podchlazených roztocích cukrů
Simona Martinková -
Studie krystalizace v tenké vrstvě (GeS\dindex{2})\dindex{0,1}(Sb\dindex{2}S\dindex{3})\dindex{0,9} pomocí optické mikroskopie
Michaela Horová -
Nukleace a růst krystalů v amorfních chalkogenidových materiálech
Simona Martinková