Stanovení změn v hlízách brambor v průběhu zrání s pomocí 1H NMR – Bc. Kateřina Dvořáková
Bc. Kateřina Dvořáková
Master's thesis
Stanovení změn v hlízách brambor v průběhu zrání s pomocí 1H NMR
Assessment of the changes in potato tubers during ripening by 1H NMR
Anotácia:
V průběhu skladování dochází v hlízách brambor k řadě změn, které se mohou projevit na nutriční a senzorické kvalitě. Správným řízením skladovacích podmínek lze tyto změny omezit. Mezi nové metody skladování patří skladování v atmosféře sycené L-karvonem, který omezuje klíčivost brambor a prodlužuje dobu skladování. Zatím však není známo, jak karvon ovlivňuje nutriční složení skladovaných brambor. …viacAbstract:
During storage, potatoes undergo a series of changes that can affect their nutritional and sensory quality. Proper management of storage conditions can limit these changes. One new method of storage is storage in an atmosphere saturated with L-carvone, which limits potato sprouting and extends storage time. However, it is not yet known how carvone affects the nutritional composition of stored potatoes …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedúci: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
- Oponent: Olga Leuner, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DVOŘÁKOVÁ, Kateřina. \textit{Stanovení změn v hlízách brambor v průběhu zrání s pomocí 1H NMR}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/1r3lo6/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Strukturní charakterizace vybraných přirozeně neuspořádaných proteinů pomocí nukleární magnetické rezonance
Radek Crha -
Studium cisplatinového derivátu pomocí nukleární magnetické rezonance (NMR), Ramanovou spektroskopii a teoretickými přístupy
Magdaléna Krejčíková -
Využití nukleární magnetické rezonance v sýrařském odvětví
Adéla Bozděchová -
Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu
Andrea Nosková -
Studium proteinů účastnících se signální dráhy rostlinných hormonů pomocí nukleární magnetické rezonance
Olga Třísková -
Studium RNA-interakčního místa pomocí výpočetních metod a nukleární magnetické rezonance
Pavel Kohl -
Příprava a analýza tRNA pomocí nukleární magnetické rezonance
Hana Uhlíková -
Návrh snímací cívky nukleární magnetické rezonance
Karolína Jurková
Názov
Vložil
Vložené
Práva