Vliv průběhu sladování a vaření piva na zastoupení fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni – Bc. Hana Nožičková
Bc. Hana Nožičková
Diplomová práce
Vliv průběhu sladování a vaření piva na zastoupení fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni
Influence of malting and brewing on representation of phenolic compounds present in malting barley.
Anotace:
První část diplomové práce byla zaměřena na optimalizaci chromatografické separace dvaceti dvou fenolických látek s využitím gradientové eluce. Optimalizovaná separace byla využita pro analýzu extraktů volných a vázaných fenolických látek obsažených v ječmeni, sladu a meziproduktů při výrobě sladu a piva. Dále byla stanovena antioxidační kapacita jednotlivých extraktů a celkový obsah fenolických látek …víceAbstract:
The first part of the thesis was focused on the optimization of chromatographic separation of twenty-two phenolic compounds using gradient elution. Optimized separation was used for analysis of extracts of free and bonded phenolic compounds contained in barley, malt and intermediates of the production of malt and beer. In the thesis were also determined the antioxidant capacity of the extracts and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2014
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOŽIČKOVÁ, Hana. \textit{Vliv průběhu sladování a vaření piva na zastoupení fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/1xtfzk/.
Jak správně citovat práci
Nožičková, Hana. Vliv průběhu sladování a vaření piva na zastoupení fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni. Pardubice, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií
Petra Šilarová -
Stanovení biologicky významných látek v rostlinách tradiční asijské medicíny pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Eliška Krejzová -
Separace polyfenolů v octech kapalinovou chromatografií\nl{} s využitím gradientové eluce
Barbora Čápová -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Faktory ovlivňující množství a kvalitu látek fenolické povahy v rodu Mentha L. (máta)
Ivana Životská -
Systém celoživotního vzdělávání v oblasti myslivosti v České republice
Eduard Slad