Bc. Hana Nožičková

Diplomová práce

Vliv průběhu sladování a vaření piva na zastoupení fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni

Influence of malting and brewing on representation of phenolic compounds present in malting barley.
Anotace:
První část diplomové práce byla zaměřena na optimalizaci chromatografické separace dvaceti dvou fenolických látek s využitím gradientové eluce. Optimalizovaná separace byla využita pro analýzu extraktů volných a vázaných fenolických látek obsažených v ječmeni, sladu a meziproduktů při výrobě sladu a piva. Dále byla stanovena antioxidační kapacita jednotlivých extraktů a celkový obsah fenolických látek …více
Abstract:
The first part of the thesis was focused on the optimization of chromatographic separation of twenty-two phenolic compounds using gradient elution. Optimized separation was used for analysis of extracts of free and bonded phenolic compounds contained in barley, malt and intermediates of the production of malt and beer. In the thesis were also determined the antioxidant capacity of the extracts and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2014
  • Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Nožičková, Hana. Vliv průběhu sladování a vaření piva na zastoupení fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni. Pardubice, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická