Michaela Ničová

Bachelor's thesis

Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě

Possibilities of Freshwater Algae Utilization in Human Nutrition
Anotácia:
Cílem bakalářské práce je zjistit a popsat možnosti využití sladkovodních řas v lidské vý-živě. Obecně jsou charakterizovány řasy používané v potravinářství (taxonomie, výskyt). Největší pozornost je věnována popisu chemického složení sladkovodních řas, které jsou významných zdrojem biologicky aktivních látek, jako jsou bílkoviny, minerální látky a vitaminy. Z důvodu obsahu dalších látek, které vykazují …viac
Abstract:
The aim of this thesis is to examine the possibilities that freshwater algae present in the field of human nutrition. Part One looks at the taxonomy and occurrence of the various types of algae used in the food industry today. The thesis continues with a detailed exami-nation of the chemical composition of freshwater algae, specifically the major sources of biologically active substances such as proteins …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2016
Zverejniť od: 12. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Ničová, Michaela. Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 12. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe