Michaela Ničová

Bachelor's thesis

Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě

Possibilities of Freshwater Algae Utilization in Human Nutrition
Abstract:
Cílem bakalářské práce je zjistit a popsat možnosti využití sladkovodních řas v lidské vý-živě. Obecně jsou charakterizovány řasy používané v potravinářství (taxonomie, výskyt). Největší pozornost je věnována popisu chemického složení sladkovodních řas, které jsou významných zdrojem biologicky aktivních látek, jako jsou bílkoviny, minerální látky a vitaminy. Z důvodu obsahu dalších látek, které vykazují …more
Abstract:
The aim of this thesis is to examine the possibilities that freshwater algae present in the field of human nutrition. Part One looks at the taxonomy and occurrence of the various types of algae used in the food industry today. The thesis continues with a detailed exami-nation of the chemical composition of freshwater algae, specifically the major sources of biologically active substances such as proteins …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2016
Accessible from:: 12. 5. 2016

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Ničová, Michaela. Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 12. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe