Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě – Michaela Ničová
Michaela Ničová
Bachelor's thesis
Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě
Possibilities of Freshwater Algae Utilization in Human Nutrition
Abstract:
Cílem bakalářské práce je zjistit a popsat možnosti využití sladkovodních řas v lidské vý-živě. Obecně jsou charakterizovány řasy používané v potravinářství (taxonomie, výskyt). Největší pozornost je věnována popisu chemického složení sladkovodních řas, které jsou významných zdrojem biologicky aktivních látek, jako jsou bílkoviny, minerální látky a vitaminy. Z důvodu obsahu dalších látek, které vykazují …moreAbstract:
The aim of this thesis is to examine the possibilities that freshwater algae present in the field of human nutrition. Part One looks at the taxonomy and occurrence of the various types of algae used in the food industry today. The thesis continues with a detailed exami-nation of the chemical composition of freshwater algae, specifically the major sources of biologically active substances such as proteins …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2016
Accessible from:: 12. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ničová, Michaela. Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 12. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Problematika jódu z pohledu doplňků stravy s obsahem jódu
Petra Marková -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Identifikace a charakterizace polysacharidů z řas v doplňcích stravy a jejich surovinách jako podklad k jejich forenzní analýze
Tereza Plojharová -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Složení jednobuněčné řasy rodu Chlorella jako doplňku stravy a metody stanovení jednotlivých skupin látek
Martina Dosedělová -
Spirulina - monitoring biologicky aktivních látek
Veronika Zakharova -
Sinice a řasy skleníků v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity
Klára Synková -
Návrh a ověření účinnosti metodiky výuky tématu sinice na ZŠ
Michaela Poláková