Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně – Bc. Lucie HUMPULOVÁ
Bc. Lucie HUMPULOVÁ
Diplomová práce
Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně
The Influence of Malolactic Fermentation on the Content of Antioxidants in Red Wine.
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně. V teoretické části byla popsána výroba červeného vína, malolaktická fermentace a antioxidanty ze skupiny polyfenolů. Součástí je také přehled chromatografických metod a bližší zaměření na metodu HPLC. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz. K analýze byly použity dvě odrůdy …víceAbstract:
This thesis deals with the influence malolactic fermentation on the content of antioxidants in red wine. The theoretical part describes the production of red wine, malolactic fermentation and group of polyphenol antioxidants. Also included is an overview of chromatographic methods and more focus on the HPLC method. The practical part is then evaluated the results of laboratory analysis. The analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22617
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HUMPULOVÁ, Lucie. Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná