Mikrobiologická kvalita sušených potravin – Bc. Veronika Brettfeldová
Bc. Veronika Brettfeldová
Master's thesis
Mikrobiologická kvalita sušených potravin
Microbiological quality of dried foods
Abstract:
Diplomová práce se zabývá charakterizováním technologie výroby, mikrobiologií a preventivními opatřeními před vznikem případných technologických vad a pomnožením patogenních mikroorganismů u sušeného mléka, kojenecké a dětské výživy a sušených vaječných hmot. Práce je zaměřena na charakterizování a stanovení bakterie Bacillus cereus, která může po pomnožení při nesprávném skladování potraviny, vyvolávat …moreAbstract:
The diploma thesis deals with characterization of production technology, microbiology and preventive measures against technological defects and propagation of pathogenic microorganisms in dried milk, infant and child nutrition and dried eggs. The work is focused on the characterization and determination of Bacillus cereus bacteria, which can cause human poison disease after an increase in the improper …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Reader: Michal Kosař, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Mikrobiologická kvalita vody
Jana Štecová -
Mikrobiologická kvalita jogurtů
Adéla Filipová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita pitné vody
Eliška Rohrerová -
Mikrobiologická kvalita masa
Ria Collinsová -
Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost
Alena Horáková -
Mikrobiologická kvalita masa
Ria Collinsová