Bc. Veronika Brettfeldová

Master's thesis

Mikrobiologická kvalita sušených potravin

Microbiological quality of dried foods
Abstract:
Diplomová práce se zabývá charakterizováním technologie výroby, mikrobiologií a preventivními opatřeními před vznikem případných technologických vad a pomnožením patogenních mikroorganismů u sušeného mléka, kojenecké a dětské výživy a sušených vaječných hmot. Práce je zaměřena na charakterizování a stanovení bakterie Bacillus cereus, která může po pomnožení při nesprávném skladování potraviny, vyvolávat …more
Abstract:
The diploma thesis deals with characterization of production technology, microbiology and preventive measures against technological defects and propagation of pathogenic microorganisms in dried milk, infant and child nutrition and dried eggs. The work is focused on the characterization and determination of Bacillus cereus bacteria, which can cause human poison disease after an increase in the improper …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Reader: Michal Kosař, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety