Bc. Veronika Brettfeldová

Diplomová práce

Mikrobiologická kvalita sušených potravin

Microbiological quality of dried foods
Anotace:
Diplomová práce se zabývá charakterizováním technologie výroby, mikrobiologií a preventivními opatřeními před vznikem případných technologických vad a pomnožením patogenních mikroorganismů u sušeného mléka, kojenecké a dětské výživy a sušených vaječných hmot. Práce je zaměřena na charakterizování a stanovení bakterie Bacillus cereus, která může po pomnožení při nesprávném skladování potraviny, vyvolávat …více
Abstract:
The diploma thesis deals with characterization of production technology, microbiology and preventive measures against technological defects and propagation of pathogenic microorganisms in dried milk, infant and child nutrition and dried eggs. The work is focused on the characterization and determination of Bacillus cereus bacteria, which can cause human poison disease after an increase in the improper …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin