Bc. Daniela Fabiánová

Master's thesis

Porovnání výskytu vláknitých mikromycet v sušeném ovoci pocházejícím od různých typů producentů

Comparison of the occurrence of micromycetes in dried fruit from different types of producers
Abstract:
Diplomová práce shrnuje informace o kontaminaci sušeného ovoce vláknitými mikromycetami. V práci je popsáno složení, základní rozdělení a technologie sušení ovoce. V práci jsou charakterizovány a popsány základní druhy vláknitých mikromycet. Část práce je věnována pozitivním a negativním účinkům vláknitých mikromycet. Dále se práce věnuje mykotoxinům a jejich negativním vlivům na organismus. Experimentální …more
Abstract:
The diploma thesis summarizes information about contamination dried fruit by micromycetes. The thesis describes the fruit composition, basic division and dried fruit production technology. The basic types of micromycetes are characterized and described in thesis. Part of the thesis described to the positive and negative effects of fibrous micromicets. The thesis also deals with mycotoxins and their …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Reader: Lenka Dostálová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety