Zhodnocení senzorických vlastností zelených čajů – Veronika Duchoňová
Veronika Duchoňová
Master's thesis
Zhodnocení senzorických vlastností zelených čajů
Evaluation of Sensory Characteristics of Green Teas
Abstract:
Diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou zelených čajů. Primárním cílem diplomové práce je zhodnotit vnímání senzorických vlastností zelených čajů čtyř konkurenčních značek a zjistit, zda spotřebitelé vnímají rozdíly mezi porcovanými sáčkovými a sypanými zelenými čaji. Dílčím cílem je zhodnocení obalů těchto testovaných čajů. Teoretická část je věnována charakteristice trhu zelených čajů a teoretickým …moreAbstract:
The diploma thesis deals with sensory analysis of green teas. The primary aim of this thesis is to evaluate the perception of sensory properties of green teas of four competing brands and to identify whether consumers perceive the differences between portioned and non-portioned green tea. A partial aim is to evaluate the packaging of the tested teas. The theoretical part is devoted to the characteristics …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2019
Identifier:
http://hdl.handle.net/10084/135325
Thesis defence
- Date of defence: 27. 5. 2019
- Supervisor: Šárka Velčovská
- Reader: Milena Lahutová
Citation record
Full text of thesis
Accessibility: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technical University of Ostrava
Ekonomická fakultaMaster programme / field:
Ekonomika a management / Marketing a obchod
Theses on a related topic
-
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod
Andrea Budínová -
Vliv značky a ceny na hodnocení senzorické kvality džusů
Klára Applová -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza kávy
Miriam Vilášková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného produktu
Denisa Leváková -
Senzorická analýza ovocného nápoje
Jana Pastrňáková