Skladování lyofilizovaných jablek – Bc. David Fajgara
Bc. David Fajgara
Diplomová práce
Skladování lyofilizovaných jablek
Storage of freeze-dried apples
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala pomologií jablek, sublimačním sušením, metodami skladování a senzorickým hodnocením. V experimentální části byla vybrána odrůda jablka Red Delicious, která byla sublimačně sušena a poté uskladněna ve vybraných typech nádob (kovová nádoba, vakuový sáček, papírový sáček, igelitový sáček, igelitový sáček se silikagelem a zavařovací sklenice) po různě dlouhou dobu (1 týden …víceAbstract:
This diploma thesis dealt with apple pomology, freeze drying, methods of storage and sensory evaluation. In the experimental part, the selected Red Delicious apples were freeze dried and afterwards stored in different types of containers (metal container, vacuum bag, paper bag, plastic bag, plastic bag with silica gel and jar) for various lengths of time (1 week, 2 weeks, 1 month and 2 months). The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Drying characteristics of yacon (Smallanthus sonchifolius) tubers
Barbora Motýlová