Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví – Šárka KUNCOVÁ
Šárka KUNCOVÁ
Bakalářská práce
Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví
Phenolic Compounds Produced During the Maturation of Wine and their Influence on Healt of People
Anotace:
Tato práce je zaměřená na vznik a význam polyfenolických látek ve víně. Úvodní část popisuje jejich rozdělení na podskupiny a vyjmenovává důležité zástupce. Další část se zabývá jejich chemickými přeměnami během technologického procesu výroby vína. Závěrečná kapitola pak shrnuje dosavadní poznatky a vědomosti o zdraví prospěšném vlivu polyfenolických látek na lidské tělo a jeho orgánové soustavy s …víceAbstract:
This work is focused on the origin and importance of polyphenolic compounds contained in wine. The opening part of this work describes their dividing into subgroups and lists important representatives. The following part deals with their chemical transformation in technological process of making wine. The final part summarizes present results and knowledge about the positive influence of polyphenical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KUNCOVÁ, Šárka. Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidanty v bylinných čajích
Pavla Fadrhoncová -
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
Jan BEDRNÍČEK -
Polyfenolické látky v pivu, jejich vlastnosti a možnosti jejich stanovení
Jana DLAPOVÁ -
Stanovení resveratrolu a dalších antioxidantů v rostlinných matricích metodami hmotnostní spektrometrie
Veronika Truncová -
Vliv předfermentační macerace na kvalitu bílých vín
Ondřej Klobása -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Tadeáš Teplý -
Vliv macerace rmutu pří výrobě rosé vín
Libuše Vrbová