Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin – Monika Augustová
Monika Augustová
Bachelor's thesis
Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin
Occurrence of Biogenic Amines in Fermented Foods Selected
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v kysaném zelí, kysaných okurkách a Worcesteru. Biogenní aminy, které byly stanovovány, byly tryptamin, fenylethylamin, putrescin, kadaverin, histamin, tyramin, spermidin a spermin. Biogenní amin s nejvyšší koncentrací byl putrescin. Naopak biogenní amin tryptamin nebyl detekován v žádném vzorku. Největší množství biogenních aminů obsahovalo …moreAbstract:
The aim of this work was to determine the content of biogenic amines in sauerkraut, pickled cucumbers and fermented flavoring agent Worcester. Biogenic amines that have been determined were tryptamine, phenylethylamine, putrescine, cadaverine, histamine, tyramine, spermidine a spermine. Biogenic amine with the highest concentration was putrescine. Concersely biogenic amine tryptamine was not detected …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2016
Accessible from:: 25. 4. 2016
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Augustová, Monika. Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Vysokoúčinná kapalinová chromatografie v analýze pražené kávy
Kamil Mikulášek -
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala -
Kapalinová chromatografie extraktů pohanky - stanovení rutinu
Eliška Krejzová -
Využití vysokoúčinné kapalinové chromatografie pro studium přestupu vybraných polycyklických aromatických uhlovodíků lidskou kůží
Lucie Benešová -
Stanovení ethylkarbamátu v alkoholických nápojích pomocí\nl{} vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Veronika Šantrůčková -
Vývoj metody pro stanovení acikloviru a jeho metabolitu pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí
Jan KRESTA -
Analýza aminosalicylátů a jejich metabolitů pomocí kapalinové chromatografie
Lada Kropáčová -
Studium reaktivity močoviny a ethylkarbamátu pro jejich následné stanovení pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Monika Toušková