Bc. Barbora Lexová
Bachelor's thesis
Alternativní výživa ve stravování
Alternative food in catering
Abstract:
Tato práce je zaměřena na alternativní výživu ve stravování, měla by odkrýt hloubku informací o souvislostech lidského zdraví s výživou. Cílem bakalářské práce bylo zjistit, jak se lidé stravují, jestli jsou ochotni se vzdát potravin, o kterých vědí, že škodí, porovnat jejich stravovací návyky, zjistit rozsah povědomí o alternativní výživě adolescentů a seniorů. V první části jsou vymezeny alternativní …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on alternative nutrition in food, should reveal depth about the context of human health with nutrition. The aim of this thesis was to find out how people eat, if they are willing to give up the foods they know it is harmful, compare their eating habits to determine the extent of awareness of alternative diets of adolescents and the elderly. In the first part are defined …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2015
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/13104/vsh_b/
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2015
- Supervisor: doc. MUDr. Karel Dohnal, CSc.
- Reader: Ing. Blanka Zimáková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
Speciální systémy stravování (alternativní výživa, přírodní strava, makrobiotická strava, vegetariánská strava)
Marcela DOLEŽELOVÁ -
Makrobiotika versus racionální strava
Jana Riznerová -
Hodnocení kvalitativního složení stravy u makrobiotické výživy
Šárka KOUTŇÁKOVÁ -
Veganská a vegetariánská strava v těhotenství
Klára HRBÁČOVÁ -
Aspekty výživy psa metodami "Bone and Raw Food Diet" (BARF) a "Raw Meat-based Diet" (RMBD)
Štěpánka Klánová -
Raw Food
Veronika Zahradník Ďurišová -
Základní pohled na implementaci "Raw Materials Initiave" v českém geologickém a horním právu
Kamila Janíčková -
Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu)
Anežka Skarková