Bc. Barbora Valešová

Bachelor's thesis

Kdo peče pecen? Zkoumání souvislosti mezi domácím pečením chleba z kvásku a environmentálně příznivým způsobem života

Examining the relationships between baking sourdough bread at home and environmental friendly lifestyle
Abstract:
Práce pojednává o lidech v České republice, kteří si doma vyrábí kváskový chléb. Zkoumá souvislost mezi touto činností a s ní spojenými prvky environmentálně příznivého chování. V první části je vysvětlen rozdíl mezi přípravou domácího kváskového a průmyslově produkovaného chleba. Téma je zachyceno v souvislosti s konzumerismem a teorií o zrychlování času. Jsou představeny formy environmentálně příznivého …more
Abstract:
This thesis deals with the people in the Czech Republic who produce homemade sourdough bread. It examines the relationship between this activity and environmentally friendly behaviour. The first part explains the difference between the preparation of homemade and industrially produced bread. The theme is captured in the context of consumerism and theories about the time acceleration. There are explained …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 18. 6. 2015
  • Supervisor: Mgr. Kateřina Rezková
  • Reader: Mgr. Tomáš Chabada

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií