Studium syntézy biogenních aminů v procesu výroby vína – Ing. Zbyněk Hradil
Ing. Zbyněk Hradil
Diplomová práce
Studium syntézy biogenních aminů v procesu výroby vína
The study of the synthesis of biogenic amines in the wine production process
Anotace:
Diplomová práce je zaměřená na studium syntézy biogenních aminů v procesu výroby vína pomocí hydrofilní interakční chromatografie. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou biogenních aminů a podmínkami jejich vzniku v závislosti na vnějších a vnitřních faktorech a použití malolaktického a alkoholového kvašení. Praktická část práce je zaměřena na analýzu koncentrace histaminu, fenyletylaminu …víceAbstract:
The thesis is focused on the study of the synthesis of biogenic amines in the process of wine production by hydrophilic interaction liquid chromatography. The theoretical part of the thesis is focused on the characterization of biogenic amines and the conditions of their formation depending on external and internal factors and of the use of malolactic and alcoholic fermentation. The practical part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Pavel Híc, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala -
Možnosti použití hydrofilní interakční chromatografie (HILIC)
Lenka Němečková -
Vývoj citlivé metody pro stanovení 6-thioguaninu v DNA za použití kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií
Kateřina JAROŠOVÁ -
Analýza syntetických potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie
Jana Petruchová -
Nové separační metody: kapalinová chromatografie s hydrofilními interakcemi
Petra Stašková -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Michaela Hanzlíková -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín
Pavlína Hanáková -
Využití kyseliny fumarové k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Jan Šťastný