Bc. Věra Kotrsová

Bakalářská práce

Průmyslové využití mléčných bakterií

Lactic bacteria in industry
Anotace:
Bakterie mléčného kvašení se vyskytují téměř všude. Již v dávné historii byly využívány pro výrobu fermentovaných potravin. Lidé věděli, že fermentované potraviny mají delší trvanlivost a jsou méně náchylné ke kažení. V dnešní době jsou fermentační, fyziologické a biochemické procesy způsobené bakteriemi hluboce prostudovány. Mléčné bakterie již nejsou předmětem pouze potravinářství. Ve velké míře …více
Abstract:
Lactic acid bacteria are present almost everywhere. In the distant past they were used for production of the fermented food. People knew that fermented foods have a longer shelf life and are less prone to spoilage. Nowadays fermentation, physiological and biochemical processes caused by bacteria are deeply studied. Lactic acid bacteria are not important only in food industry. They are extensively applied …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2016
  • Vedoucí: doc. RNDr. Miroslav Němec, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta