Průmyslové využití mléčných bakterií – Bc. Věra Kotrsová
Bc. Věra Kotrsová
Bakalářská práce
Průmyslové využití mléčných bakterií
Lactic bacteria in industry
Anotace:
Bakterie mléčného kvašení se vyskytují téměř všude. Již v dávné historii byly využívány pro výrobu fermentovaných potravin. Lidé věděli, že fermentované potraviny mají delší trvanlivost a jsou méně náchylné ke kažení. V dnešní době jsou fermentační, fyziologické a biochemické procesy způsobené bakteriemi hluboce prostudovány. Mléčné bakterie již nejsou předmětem pouze potravinářství. Ve velké míře …víceAbstract:
Lactic acid bacteria are present almost everywhere. In the distant past they were used for production of the fermented food. People knew that fermented foods have a longer shelf life and are less prone to spoilage. Nowadays fermentation, physiological and biochemical processes caused by bacteria are deeply studied. Lactic acid bacteria are not important only in food industry. They are extensively applied …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/xymmh/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2016
- Vedoucí: doc. RNDr. Miroslav Němec, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná