Bc. Ondřej Vicenec

Diplomová práce

Sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat

Monitoring of quality indicators in the wild boar meat during maturing process.
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat. Byla porovnávána délka zrání masa (Musculus longissimus dorsi) 25 divokých prasat v závislosti na části kotlety, věku uloveného divokého prasete, umístění zásahu, typu lovu a ročním období, ve kterém bylo divoké prase uloveno. Maso divokých prasat zrálo mokrým způsobem v plátcích o šířce přibližně 2 cm …více
Abstract:
This diploma thesis looks at the indicators of quality in the wild boar meat maturing process. The duration of the meat maturation (Musculus longissimus dorsi) was compared in 25 wild boars depending on the meat cut, the age of the hunted wild boar, where the animal was shot, the type of hunt and the season in which the wild boar had been hunted. The wild boar meat was wet-aged, sliced into pieces …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radim Plhal, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Lesnická a dřevařská fakulta