Sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat – Bc. Ondřej Vicenec
Bc. Ondřej Vicenec
Master's thesis
Sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat
Monitoring of quality indicators in the wild boar meat during maturing process.
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat. Byla porovnávána délka zrání masa (Musculus longissimus dorsi) 25 divokých prasat v závislosti na části kotlety, věku uloveného divokého prasete, umístění zásahu, typu lovu a ročním období, ve kterém bylo divoké prase uloveno. Maso divokých prasat zrálo mokrým způsobem v plátcích o šířce přibližně 2 cm …moreAbstract:
This diploma thesis looks at the indicators of quality in the wild boar meat maturing process. The duration of the meat maturation (Musculus longissimus dorsi) was compared in 25 wild boars depending on the meat cut, the age of the hunted wild boar, where the animal was shot, the type of hunt and the season in which the wild boar had been hunted. The wild boar meat was wet-aged, sliced into pieces …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radim Plhal, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VICENEC, Ondřej. \textit{Sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Forestry and Wood Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/kni2kq/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Lesnická a dřevařská fakultaMendel University in Brno
Faculty of Forestry and Wood TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová