Bc. Ondřej Vicenec

Master's thesis

Sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat

Monitoring of quality indicators in the wild boar meat during maturing process.
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat. Byla porovnávána délka zrání masa (Musculus longissimus dorsi) 25 divokých prasat v závislosti na části kotlety, věku uloveného divokého prasete, umístění zásahu, typu lovu a ročním období, ve kterém bylo divoké prase uloveno. Maso divokých prasat zrálo mokrým způsobem v plátcích o šířce přibližně 2 cm …more
Abstract:
This diploma thesis looks at the indicators of quality in the wild boar meat maturing process. The duration of the meat maturation (Musculus longissimus dorsi) was compared in 25 wild boars depending on the meat cut, the age of the hunted wild boar, where the animal was shot, the type of hunt and the season in which the wild boar had been hunted. The wild boar meat was wet-aged, sliced into pieces …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Radim Plhal, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Lesnická a dřevařská fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Forestry and Wood Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology