Vliv odrůdy a lokality na obsah akrylamidu ve zpracovaných hlízách brambor – Bc. Anežka Doležalová
Bc. Anežka Doležalová
Master's thesis
Vliv odrůdy a lokality na obsah akrylamidu ve zpracovaných hlízách brambor
Effect of variety and locality on acrylamide content in processed potato tubers
Abstract:
Na procesní kontaminant akrylamid poprvé upozornili švédští vědci v roce 2002. Tato skupina vědců ze Stockholmské univerzity, která pracovala pod záštitou Švédského národního výboru pro potraviny (SNFA), ve své studii publikovala nečekané a vysoké koncentrace akrylamidu v tepelně zpracovaných výrobcích z obilovin a brambor. Jejich studie vyvolala ve vědecké sféře rozruch, jelikož akrylamid byl vroce …moreAbstract:
The process contaminant acrylamide was first raised as a concern by Swedish researchers in 2002. The group of scientists from Stockholm University, working under the auspices of the Swedish National Food Agency (SNFA), published unexpected and high concentrations of acrylamide in heat-treated cereal and potato products in their study. The study caused a stir in the scientific sphere, as acrylamide …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DOLEŽALOVÁ, Anežka. \textit{Vliv odrůdy a lokality na obsah akrylamidu ve zpracovaných hlízách brambor}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/lpvsgb/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Studium průběhu Maillardovy reakce
Eva Štěpanovská -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Produkty Maillardovy reakce pražených sladů a jejich interakce s chmelovými prenylflavonoidy
Andrii Vasylytchuk -
Lze využít produkty Maillardovy reakce jako indikátory tepelného ošetření biologických materiálů?
Polina Cherepanova -
Maillardova reakce
Žaneta MARXOVÁ -
Akrylamid
Soňa Havlenová -
Analýza polynitroaromatických sloučenin pomocí HPLC/MS/MS
Ivana Ungrádová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights