Identifikace bakterií rodu Lactobacillus s využitím nových postupů izolace genomové DNA – Bc. Dagmar Janoszowská
Bc. Dagmar Janoszowská
Diplomová práce
Identifikace bakterií rodu Lactobacillus s využitím nových postupů izolace genomové DNA
Identification of lactobacilli using new genomic DNA isolation procedures
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo využití magnetických částic při izolaci DNA z buněk rodu Lactobacillus a při separaci amplikonů specifických pro rod Lactobacillus.Abstract:
The target of the work was using of magnetic microspheres for isolation of DNA of genus Lactobacillus and for separation of amplicons specific for genus Lactobacillus.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2008
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/cs7jx/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2008
- Vedoucí: doc. RNDr. Alena Španová, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biologie / Obecná biologie
Práce na příbuzné téma
-
Polymerázová řetězová reakce jako nástroj detekce a diferenciace kmenů původce moru včelího plodu (Paenibacillus larvae)
Veronika Manišová -
Polymerázová řetězová reakce, průběh a její využití v diagnostice genetických poruch
Jitka Frühbauerová -
Optimalizace parametrů polymerázové řetězové reakce.
Magda VOJTOVÁ -
Použití polymerázové řetězové reakce pro detekci poškození nativní DNA komplexy oxidu osmičelého a diethylpyrokarbonátu.
Jan SEMER -
Optimalizace podmínek polymerázové řetězové reakce pro detekci poškození DNA komplexy oxidu osmičelého a diethylpyrokarbonátu.
Jan SEMER -
Genotypizace streptokoků se skupinovým antigenem G metodou polymerázové řetězové reakce
Petra Birtusová -
Využití metody PCR pro identifikaci probiotických baktérií v mléčných potravinových výrobcích
Dominik Klaška -
Identifikace vybraných genů probiotických baktérií mléčného kvašení pomocí PCR
Marta Dušková