Vegetariánství- jeho druhy a význam ve výživě člověka. – Simona HYNČICOVÁ
Simona HYNČICOVÁ
Bachelor's thesis
Vegetariánství- jeho druhy a význam ve výživě člověka.
Vegetarianism- its Kinds and Importance in Human Nutrition.
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá tématem vegetariánství. Definuje tento způsob stravová-ní, popisuje jeho počátky a druhy vegetariánství. Dále popisuje alternativní směry stravo-vání a další stravovací systémy. Zabývá se vegetariánskou stravou a jeho účinky na zdraví člověka. Popsány jsou základní živiny a ostatní důležité složky potravy, které by neměly chybět ve stravě člověka. Také je uvedeno doporučené …moreAbstract:
Bachelor thesis deals with the topic of vegetarianism. It defines this way of diet, de-scribes its origin and types. Further, it describes alternative ways of diet and other diet sys-tems. It goes about a vegetarian food and its effects on man?s health. There are described the basic nutrients and other important food components by this thesis that should not be missed in man?s diet. It is also shown …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 8. 2012
Accessible from:: 13. 8. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
HYNČICOVÁ, Simona. Vegetariánství- jeho druhy a význam ve výživě člověka.. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.8.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Vegetariánství v průběhu těhotenství a v dětském věku
Kateřina Dufková -
Klady a zápory vegetariánské a veganské stravy
Aneta Špínová -
Druhy vegetariánství a jejich význam ve výživě
Martin Čmarada -
Speciální systémy stravování (alternativní výživa, přírodní strava, makrobiotická strava, vegetariánská strava)
Marcela DOLEŽELOVÁ -
Vegetariánská strava jako terapeutický nástroj v managmentu diabetu mellitu
Tereza JEMELKOVÁ -
Veganská a vegetariánská strava v těhotenství
Klára HRBÁČOVÁ -
Vegetariánská strava a její specifika při sportovním výkonu
Anežka Gojdová -
Povědomí těhotných a kojících vegetariánek o aspektech vegetariánské stravy
Zdeňka Žahourková