Bc. Jarmila Farníková Fabišová

Bakalářská práce

Speciality balkánské kuchyně typické pro oblast bulharského jižního černomořského pobřeží v městě Burgas a dalších jižních rezortech.

Specialities of Balkan cuisine typical for southern Bulgarian sea resorts in Burgas and other sea resorts.
Anotace:
Bakalářská práce zkoumá bulharskou kuchyni z hlediska základních surovin a národních pokrmů, konkrétně pak z hlediska výživových hodnot vybraných bulharských pokrmů. Teoretická část práce pojednává o historii bulharské kuchyně, o hlavních surovinách, které bulharská kuchyně využívá a o typických bulharských pokrmech, které jsou součástí denního menu. Teoretická část práce je zakončena kapitolou týkající …více
Abstract:
Bachelor thesis examines bulgarian cuisine in terms of raw materials and national dishes, specifically from the point of view of the nutritional values of selected bulgarian dishes. The theoretical part is about the history of bulgarian cuisine, the main raw materials, which are used in bulgarian cuisine and also about typical bulgarian dishes that are part of the daily menu. The theoretical part is …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2015
  • Vedoucí: Ing. Jan Bořkovec
  • Oponent: Mgr. Libuše Fojtová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze